Afbeeldingen

Afbeelding


Afbeelding invoegen

Om een afbeelding in te voegen, plaatst u de cursor op de gewenste positie en klikt u op de knop Afbeelding. Als deze knop inactief is, is op de betreffende positie geen afbeelding toegestaan en zult u een alternatief moeten kiezen. U komt in het volgende dialoogscherm:

Afbeelding

De knop Bladeren roept een tweede dialoogscherm op, waarin u via de Verkenner van het besturingssysteem van uw computer de gewenste afbeelding zoekt en selecteert. Hierna verschijnt ter controle een (indien nodig verkleinde) weergave van de afbeelding. Via de rode knop Annuleren die dan verschijnt, kunt u de afbeelding verwijderen uit het dialoogscherm en een andere afbeelding selecteren.

Via 'Logisch gebruik' kunt u met een percentage aangeven op welke breedte ten opzichte van de pagina de afbeelding normaliter getoond zou worden. Standaard staat dit op 100%.

De overige velden zijn optioneel. U kunt een kop en een ondertitel bij de afbeelding plaatsen. En u kunt een alternatieve tekst aanbieden (maximaal 128 karakters) aan mensen die de afbeelding niet of moeilijk kunnen zien; deze tekst verschijnt zodra u met de cursor over de afbeelding beweegt.


Afbeelding bewerken

Een afbeelding kan worden bewerkt door op de afbeelding te klikken en vervolgens op de knop 'Afbeelding'. De afbeeldingdialoog wordt dan geopend. Daarin kunnen het logisch gebruik en de tekst bij de afbeelding worden bewerkt. 


Afbeelding verwijderen

Zodra u een keer klikt op een afbeelding, verschijnt er aan de rechterkant een verwijderkruisje. Daarmee kunt u de afbeelding geheel verwijderen.


Toegestane formaten

U kunt afbeeldingen in verschillende formaten invoegen. De toegestane formaten zijn:
jpg, jpeg, png, gif, tif, tiff en bmp.

Tiff wordt door de meeste browsers niet weergegeven, waardoor de afbeelding zelf niet gepresenteerd wordt. Een tiff bestand wordt echter wel correct aan de content toegevoegd. Na inchecken van een tiff bestand zal deze correct worden gepresenteerd in een nieuwe flow.