De knoppenbalk

De editor bevat een knoppenbalk, bestaande uit tabbladen. Elk tabblad bevat een hoeveelheid functies waarmee u content kunt bewerken, instellingen kunt veranderen, enz.


Opmaak

Afbeelding

Voor het aanbrengen van nadruk, opsommingen, bijzondere tekens, het ongedaan maken van opmaak en knoppen voor het ongedaan maken (of opnieuw uitvoeren) van de laatste acties (het systeem onthoudt steeds maximaal de laatste 10 acties).


Stijlen

Afbeelding

Voor het aanbrengen van kopniveaus, citaten en verschillende typen markeringen.


Invoegen

Afbeelding

Voor het invoegen van noten, glos (= margetekst), citaten, bronvermeldingen, tabellen, afbeeldingen, formules, speciale tekens, symbolen (in de vorm van een afbeelding van het symbool), verwijzingen en een NGU tabel (deze laatste is alleen bedoeld voor een heel beperkte groep gebruikers).


Zoeken

Afbeelding

Voor het zoeken en vervangen van tekst in het onderhavige werkblad, in alle kopijwerkbladen of in alle geladen werkbladen en voor de functie Alles vervangen.


Controleren

Afbeelding

Voor het controleren van verwijzingen, toevoegen van opmerkingen, woorden tellen, het springen naar wijzigingen e.d., het tonen van de wijzigingen in de tekst en het schakelen in de weergave van Verwijzingen en tussen het wel of niet tonen van Opmerkingen, Metadata, Spellingcontrole, Trefwoorden, (wettekst)Vergelijkingen, Regeleinden en Kopniveaus.

 

Extra

Afbeelding

Voor het tonen van een preview van verwijzingen, het splitsen van een werkblad, het weergeven van sjablonen en het downloaden (en afdrukken) van de bewerkingseenheid.


Actieve en inactieve knoppen

Voor iedere knop geldt dat deze uitsluitend actief (blauw) is als het betreffende element of de uit te voeren actie op de huidige cursorpositie is toegestaan. Een knop is grijs als hij niet actief is.


Groepering van knoppen

Naast de onderverdeling in tabs zijn knoppen ook onderling gegroepeerd. Een verticale lijn tussen groepen knoppen geeft een inhoudelijk onderscheid aan.

Soms zijn knoppen aan elkaar verbonden, zodat ze niet allemaal tegelijk actief zijn. Dit geldt bijvoorbeeld op het tabblad Stijlen voor de knoppen Kop 1, 2 en 3.


Knoppen met submenu's

Ook kan een knop een eigen submenu hebben voor onderliggende of gerelateerde functionaliteit. Deze situatie is te herkennen aan het omlaag wijzende driehoekje.

Afbeelding


Verwijderfunctie

Vergelijkbaar kan een knop met een kruisje aan een andere knop vast zitten; die knop verwijdert het bijbehorende element.

Afbeelding